Share on Facebook

Tue 9.12.

Oslo Restaurant, Valencia by Borja Garcia Studio (ES)

Posted by Walter Phillips on 09.12.2014 - Tagged as: ,

Oslo Restaurant, Valencia by Borja Garcia Studio, photo: courtesy Borja Garcia Studio

Oslo Restaurant, Valencia by Borja Garcia Studio, photo: courtesy Borja Garcia Studio

Located in the heart of the city of Valencia, in a building originally built in 1850, Borja Garcia Studio’s contemporary Oslo Restaurant design respects the atmosphere of the building, its materiality and distribution.

 

 

Oslo Restaurant, Valencia by Borja Garcia Studio, photo: courtesy Borja Garcia Studio

Oslo Restaurant, Valencia by Borja Garcia Studio, photo: courtesy Borja Garcia Studio

“The space is divided in two levels connected by a huge staircase made of solid brick, proof of the original construction of the building. The access is delimited by a thick wooden door that connects the restaurant with the outside, highlighting the open personality of the ground floor.” say the architects.

 

Oslo Restaurant, Valencia by Borja Garcia Studio, photo: courtesy Borja Garcia Studio

Oslo Restaurant, Valencia by Borja Garcia Studio, photo: courtesy Borja Garcia Studio

“This ground level is outlined with a more informal and intimate character, oriented towards appetizers and light dinners. An idea that it is emphasized with the presence of a slim bookcase made of thin steel lacquered in matt black, which weaves together with the emphatic presence of the XIX century brick.”

 

Oslo Restaurant, Valencia by Borja Garcia Studio, photo: courtesy Borja Garcia Studio

Oslo Restaurant, Valencia by Borja Garcia Studio, photo: courtesy Borja Garcia Studio

“Overtaking the bar, we find a space dominated by the ‘Drikker go venner’ illustration –of the Valencian artist Lawerta– which plays with an image of the Nordic city that, through a handmade and artisan stroke, fills the space with colour and warmth. A tall table takes us to the traditional canteens, while in front of it a bar expands and different tall tables complete the room looking for dynamism in that area of the bar.”

 

Oslo Restaurant, Valencia by Borja Garcia Studio, photo: courtesy Borja Garcia Studio

Oslo Restaurant, Valencia by Borja Garcia Studio, photo: courtesy Borja Garcia Studio

“The upper floor of the premises is divided into three spaces. The first one is characterised by the three shafts that lean over the pedestrian street and flood the main area with natural light. This light manages to flows down to the back of the premises through permeable partitions that allow it flowing freely all along the three spaces.”

 

Oslo Restaurant, Valencia by Borja Garcia Studio, photo: courtesy Borja Garcia Studio

Oslo Restaurant, Valencia by Borja Garcia Studio, photo: courtesy Borja Garcia Studio

“A great round table and a succession of rectangular tables allow responding to a wide variety use situations, even in the second and third spaces, where a more intimate atmosphere has been intended, sheltered between gaps and bookshelves.”

 

PROJECT DATA
Project: Borja Garcia Studio (architects: Borja García and Laura Ros).
Location: Catalans 8, Valencia

 

to the Borja Garcia Studio website

 

view more projects on Architonic