April 2021
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Share on Facebook

Mon 12.10.

Kurve 7 by Stu/D/O Architects (TH)

Posted by Walter Phillips on 12.10.2015 - Tagged as: ,

Kurve 7 by Stu/D/O Architects, photo: Ketsiree Wongwan, Stu/D/O Architects

Kurve 7 by Stu/D/O Architects, photo: Ketsiree Wongwan, Stu/D/O Architects

Using a series of soft curvature strategies to define, frame, lead, and connect, Stu/D/O Architects has realized their goal of creating a new neighborhood commercial space, Kurve 7 in Bangkok, that is linked together by a series of open air garden and public space.

 

 

Kurve 7 by Stu/D/O Architects, photo: Ketsiree Wongwan, Stu/D/O Architects

Kurve 7 by Stu/D/O Architects, photo: Ketsiree Wongwan, Stu/D/O Architects

Says Stu/D/O, “Kurve 7 is a community mall located within a dense residential district in the Eastern part of Bangkok, Krungthep Kreetha 7. Due to zoning restrictions, the massing is divided into nine separated blocks with the commercial area no larger than 300 square meters each.”

 

Kurve 7 by Stu/D/O Architects, photo: Ketsiree Wongwan, Stu/D/O Architects

Kurve 7 by Stu/D/O Architects, photo: Ketsiree Wongwan, Stu/D/O Architects

“The small commercial blocks are organized into two longitudinal groups in the front and rear, opening up a curve promenade that elongates the corridor space while providing new visual interests. In order to visually link the separated programmatic massing together, a continuous curved roof is used to architecturally connect the blocks.”

 

Kurve 7 by Stu/D/O Architects, photo: Ketsiree Wongwan, Stu/D/O Architects

Kurve 7 by Stu/D/O Architects, photo: Ketsiree Wongwan, Stu/D/O Architects

The center of this exposed concrete roof is lifted up 1.5 meters in its vertical axis, creating a sloped roofline that defines the main entrance. The ground plane at the entry sequence is then lifted up in a similar manner to create a gently sloping ramp, connecting the furthest boundary to the center. Together with the curving plan that pulls in the entry way, these three curves define the main approach and create an intimate space that becomes an open air amphitheater and garden for the public.”

 

Kurve 7 by Stu/D/O Architects, photo: Ketsiree Wongwan, Stu/D/O Architects

Kurve 7 by Stu/D/O Architects, photo: Ketsiree Wongwan, Stu/D/O Architects

“The treatment of materials is used to emphasize each architectural elements of the project. The continuous curved roof plane is constructed from exposed concrete, while the ground plane is defined by wood planks and greenery. The straight vertical planes are treated with a dark rough concrete texture while the curving front facades are treated with floor to ceiling glazing and metal framing details. Existing trees are well preserved and surrounded with terraces, defining a main dining area of the project.”

 

Kurve 7 by Stu/D/O Architects, photo: Ketsiree Wongwan, Stu/D/O Architects

Kurve 7 by Stu/D/O Architects, photo: Ketsiree Wongwan, Stu/D/O Architects

PROJECT DATA
Project Title: Kurve 7
Project Location: Krungthep Kreetha 7 Road, Bangkapi, Bangkok, Thailand.
Client: Kurve 7 Co.,Ltd.
Program: Community Mall
Area: 6,000 square meters
Structural Engineer: Panit Supasiriluk
Mechanical Engineer: MEE Consultants
Architect: Stu/D/O Architects
Interior Architect: Stu/D/O Architects
Landscape Architect: Teerachai Tharawongthawat
Graphic Designer: Amnaj Suriyawongkul
Lighting Designer: Siriluck Chinsaengchai
Design: 2011-2012
Status: Completion 2014

 

to the Stu/D/O Architects website

 

view more architecture on Architonic

For technical support contact Alfred Giolai Kurve 7 by Stu/D/O Architects (TH)