August 2019
M T W T F S S
« Jul    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Share on Facebook

Fri 9.12.

Glasshouse Community and Function Centre by Croxon Ramsay

Posted by Walter Phillips on 09.12.2016 - Tagged as:

Glasshouse Community and Function Centre by Croxon Ramsay

Photographer: Dianna Snape

Designed by Croxon Ramsay, the new Glasshouse community and function centre for Collingwood Football Club was to provide elite player facilities, event spaces for the public and the Club and encourage community participation within the sports precinct in Melbourne, Australia.

 

The building is wedged between an Olympic Swimming Pool and a full-size community oval on an elongated triangular site. At one end of the site, in the tail-end of the building to the north, is the bar and café with an outside seating area and access to the Glasshouse can be approached through the café; however, the official entrance is from the midway point of the building that is accessed from a pedestrian pathway that curves around the oval. The entrance opens to a substantial staircase that becomes the stepping-off point to all areas. The ground level provides the lecture theatre, gymnasium, and change and storage rooms; the first floor has the hospitality areas and above this, on the second floor, there is a boardroom and small meeting/coaches’ room.

Glasshouse Community and Function Centre by Croxon Ramsay

Photographer: Dianna Snape

Glasshouse Community and Function Centre by Croxon Ramsay

Photographer: Dianna Snape

Glasshouse Community and Function Centre by Croxon Ramsay

Photographer: Dianna Snape

Glasshouse Community and Function Centre by Croxon Ramsay

Photographer: Dianna Snape

Glasshouse Community and Function Centre by Croxon Ramsay

Photographer: Dianna Snape

Glasshouse Community and Function Centre by Croxon Ramsay

Photographer: Dianna Snape

Glasshouse Community and Function Centre by Croxon Ramsay

Photographer: Dianna Snape

Glasshouse Community and Function Centre by Croxon Ramsay

Photographer: Dianna Snape

 

Read the full article on Architonic