Share on Facebook

Thu 1.2.

Y Residence by Studio Tate

Posted by Walter Phillips on 01.02.2018 - Tagged as:

Y Residence by Studio Tate

Photographer: Sharyn Cairns

A new addition for this young family prompted a major change to their living environment – a double-storey house off a laneway in one of Melbourne’s inner-city suburbs. Demolishing all but two existing red brick walls, Studio Tate completely rethought the way this house worked, maximizing the tight spaces with some creative manoeuvres as well as flooding the space with natural light. Warmth was brought through materials and finishes, with heavy use of timber.

 

This project emphasises the potential of inner urban small spaces to provide everything you need for family life – sophisticated interiors with outstanding amenity, without sacrificing location. Living and dining were installed on the upper level, including bespoke joinery such as an island bench with integrated dining table and a cosy living room with a fireplace. A study can be used as a guest room or extra bedroom and a garage doubles as a play room or sleeping space.

 

Read the full article on Architonic

Y Residence by Studio Tate

Photographer: Sharyn Cairns

Y Residence by Studio Tate

Photographer: Sharyn Cairns

Y Residence by Studio Tate

Photographer: Sharyn Cairns

Y Residence by Studio Tate

Photographer: Sharyn Cairns

Y Residence by Studio Tate

Photographer: Sharyn Cairns

Y Residence by Studio Tate

Photographer: Sharyn Cairns