Posts tagged as 'interior design'

MP apartment by Burnazzi Feltrin Architetti, photo: Carlo Baroni

MP apartment by Burnazzi Feltrin Architetti, photo: Carlo Baroni

The MP apartment was originally built in order to enjoy the landscape of Caldonazzo lake, near the village of S. Cristoforo, traditionally considered “Trento’s beach”. The apartment is surrounded by gardens and orchards and has a beautiful view on the lake. It is developed on three levels, beyond the basement: on the ground floor is the living area, the first floor hosts the bedrooms, and the attic is dedicated to study and relaxation activities. The main façade faces south, maximizing the benefits of the winter sunshine. (text by Burnazzi Feltrin Architetti)

 

read this article in full on Architonic

Tue 25.11.

Hair Salon R, Belgium by Creneau International (BE)

Posted by Walter Phillips on 25.11.2014 - Tagged as: , ,

Hair Salon R, Belgium by Creneau International, photo: Arne Jennard

Hair Salon R, Belgium by Creneau International, photo: Arne Jennard

Creneau International’s new salon/specialized shop/classroom project is simply named “R”, for Enzo Riggio, a hairdresser/legend who’s been running a successful salon in Genk, Belgium for almost 20 years.

 

(more…)

Tue 11.11.

Private Residence by Bogaerts Label (NL)

Posted by Walter Phillips on 11.11.2014 - Tagged as: ,

Private Residence by Bogaerts Label

Private Residence by Bogaerts Label

Together with interior designer Roelfien Vos, design studio Bogaerts Label have created a materials and colour filled interior for a newly built modern Dutch farmhouse.

 

(more…)

Office and showroom of architectural workshop Sergey Makhno, photo: Andrey Avdeenko

Office and showroom of architectural workshop Sergey Makhno, photo: Andrey Avdeenko

The Kiev office and showroom for architectural workshop Sergey Makhno combines concrete, stone, glass, copper, bronze, and various species of wood in a 200 square meter showroom and “home-and-work place”.

 

(more…)

Multifunctional, auditorium-style steps in New York’s co-working space Neuehouse, designed by Rockwell Group, are used for meetings, lectures and concerts; photo Eric Laignel

Multifunctional, auditorium-style steps in New York’s co-working space Neuehouse, designed by Rockwell Group, are used for meetings, lectures and concerts; photo Eric Laignel

Staircases are overdetermined things. A highly functional element in the internal circulation of a building, they are also laden with cultural and psychological symbolism. We may live in the age of the lift and escalator, but this hasn’t stopped architects using the staircase as a means of adding value to spaces, be it through their aesthetic or engineering virtuosity. It’s not the destination that counts but the getting there. (by Dominic Lutyens)

 

read this article in full on Architonic

Mon 2.12.

Lakeside apartment by studio dotdotdot (IT)

Posted by Walter Phillips on 02.12.2013 - Tagged as: ,

Lakeside apartment by studio dotdotdot, photo: Mauro Angelantoni

Lakeside apartment by studio dotdotdot, photo: Mauro Angelantoni

A lakeside apartment designed for a young couple in a residential district along the banks of Lake Ceresio in Lugano, Switzerland is “a harmonious combination of textures and atmospheres” says studio dotdotdot “with all of the furnishings made to measure for the interior design and décor”.

 

(more…)

Sun 1.9.

‘Constant Motion’ apartment by Alex Bykov (UA)

Posted by Walter Phillips on 01.09.2013 - Tagged as: , ,

Constant Motion apartment by Alex Bykov

Constant Motion apartment by Alex Bykov

An uninterrupted circle and movement were the conceptual foundation for Ukrainian architect Alex Bykov’s remodelled interior design of a compact apartment located in the heart of Kiev’s historical district.

 

(more…)

Thu 22.8.

Vattenfall Arenastaden interior by Tengbom (SE)

Posted by Walter Phillips on 22.08.2013 - Tagged as: ,

Vattenfall Arenastaden interior by Tengbom. On the ground floor of the building's atrium there is a common cafe and 'living rooms' on either side of the stairs, designed as bleachers with cushions and tables.

Vattenfall Arenastaden interior by Tengbom. On the ground floor of the building’s atrium there is a cafe and ‘living rooms’ on either side of the stairs, designed as bleachers with cushions and tables.

Architectural firm Tengbom recently designed the interiors of Swedish power company Vattenfall’s new head office in the Arena City (Arenastaden) neighbourhood of Solna just north of Stockholm. Located in one of Sweden’s most energy efficient office buildings, the new premises gathers all 2,000+ Stockholm-based employees, previously based at three different locations, under one roof.

 

(more…)