April 2014
M T W T F S S
« Mar    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Posts tagged as 'children'

ateliermob @ Festival des Architectures Vives, France

ateliermob @ Festival des Architectures Vives, France 2009

In the context of the Festival des Architectures Vives at Montpellier, France (18th-21st June), on the theme ‘Ephémères Curiosités’, ateliermob purposed to reinvent children’s universe on one antique mansion’s courtyard of Montpellier.

Not only children will achieve alternative spatial versions of the same place.

Not only children will achieve alternative spatial versions of the same place.

An universe that can interact with children and provide them the sense of proportion and scale as long as the possibility to explore their curiosity, over and over, continuously searching for changes in the surrounding space through their own imagination. An intervention that can gain different meanings depending on its form, and enhancing it just because of its ephemeral character. But not only children will achieve alternative spatial versions of the same place. Any other visitor will always have a new perception and will be curious to assist to the spatial evolution.

The intervention will contrast with the permanent and solid character of the building’s courtyard.

The intervention will contrast with the permanent and solid character of the building’s courtyard.

The intervention will contrast with the permanent and solid character of the building’s courtyard and the preservative patrimonial character of the surroundings, turning into an attraction, calling people in to observe or to interact.

 

to ateliermob

 

 

seen @ Archdaily

New children's play area for Boadilla del Monte

New children's play area for Boadilla del Monte

The Spanish architects Eduardo Navadijos and Csaba Tarsoly recently unvailed a an extemsion of a playground in Boadilla del Monte in Spain.

The project was to solve the integration of a tilted field of 1,072 m2, including renovation of the existing play area. While only allowed open structures, they wanted to create a large game room, airy and cool, which would also integrate the existing pavilion. Use of colour, the architects aware of its importance in child development, contributes to defining a balanced and stimulating atmosphere.

Playground in Boadilla del Monte by Eduardo Navadijos y Csaba Tarsoly Arcquitectos

Playground in Boadilla del Monte by Eduardo Navadijos y Csaba Tarsoly Arcquitectos

Developing on the longitudinally existing structure of the pavilion, the new shade has been designed as a sequence of different spaces dedicated to the game.

The cover of the new canopy is composed by a sequence of channel-beams folded into sheets of 3mm thick, overlapping along the entire length of the deck every 50cm, channelling rain water and protecting from solar radiation.

The structure, with no diagonals, disappears between two sheets of polycarbonate, thereby creating a smooth and translucent membrane.

A sequence of channel-beams folded into sheets of 3mm thick protects from solar radiation

A sequence of channel-beams folded into sheets of 3mm thick protects from solar radiation

more info at World Architecture News

Extension of an orphanage in Noh Bo by TYIN Tegnestue

Extension of an orphanage in Noh Bo, Thailand by TYIN Tegnestue

In February the five young Norwegian architects of TYIN unveiled this fantastic extension of an orphanage in Thailand.

TYIN tegnestue is a non-profit organization working humanitarian through architecture. The projects are financed by more than 60 Norwegian companies, as well as private contributions.

The workers called the houses ' Soe Ker Tie Hias' which means 'Butterfly houses'

The workers called the houses ' Soe Ker Tie Hias' which means 'Butterfly houses'

In the fall of 2008 TYIN travelled to Noh Bo, a small village on the Thai-Burmese border. The majority of the inhabitants are Karen refugees, many of them children. These were the people we wanted to work for.

A few months prior we came in touch with Ole Jørgen Edna from Levanger, Norway. Edna started his orphanage in Noh Bo in 2006, and was now in need of more dormitories. From sheltering 24 children, the orphanage would grow to house almost 50. The Soe Ker Tie project was finished in February 2009.

Inside

Inside

The main driving force behind the project was to somehow recreate what these children would have experienced in a more normal situation. We wanted every child to have their own private space, a home to live in and a neighbourhood where they could interact and play. These six sleeping units are our answer to this.

Because of their appearances the buildings were named Soe Ker Tie Hias by the workers; The Butterfly Houses. The bamboo weaving technique used on the side and back facades is the same used in local houses and crafts. Most of the bamboo is harvested within a few kilometers of the site. The special roof shape of the Soe Ker Tie Houses enables an effective, natural ventilation, at the same time as it collects the rain water. This renders the areas around the buildings more useful during the rainy season, and gives the possibility of collecting the water in drier periods.

more info at ArchDaily

The Independent Source for
Products, Materials and Concepts Architonic | architecture and design
Creative materials consultants to the architecture and creative industries. Creative materials consultants to the architecture and creative industries.
Fascinating World of Design for
Modern Kids Kidsmodern - Fascinating World of Design for Modern Kids
Broadcasting Architecture Worldwide Broadcasting Architecture Worldwide
International Architecture News International Architecture News
Online Design Magazine Online Design Magazine