September 2014
M T W T F S S
« Aug    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Share on Facebook

Mon 28.10.

‘Oblix’ restaurant London by Claudio Silvestrin (UK)

Posted by Walter Phillips on 28.10.2013 - Tagged as: , ,

'Oblix' restaurant London by Claudio Silvestrin, photo: James Morris

‘Oblix’ restaurant London by Claudio Silvestrin, photo: James Morris

Claudio Silvestrin’s interior architecture for ‘Oblix’, the restaurant on the 32nd floor of the Shard building in London, is elegantly simple, imbued with warm and powerful natural materials.

 

 

'Oblix' restaurant London by Claudio Silvestrin, photo: James Morris

‘Oblix’ restaurant London by Claudio Silvestrin, photo: James Morris

“A perfectly serene space in which the experience of dining becomes a unique journey: the feeling of being on top of the world, yet clearly grounded by the interior architecture.” says Claudio Silvestrin. “The design intends to give customers the feeling of being in a soulful, warm, earthy space yet suspend on the 32nd floor of the Shard. The emotional qualities of the nourishing, life-giving elements that evolve from water, fire and earth are beautifully composed in pure, clear, decisive geometric forms, thus bonding the abstract space configuration with the physical nature of materials, particularly the stone strength and endurance.”

 

'Oblix' restaurant London by Claudio Silvestrin, photo: James Morris

‘Oblix’ restaurant London by Claudio Silvestrin, photo: James Morris

“The natural materials that have been selected – raw, brownish, yellowish and reddish sand stone and porphyry for floor, walls and counters, copper and bronze liquid metal, marmorino, tan leather upholstery and ebony wood, provide the restaurant with a distinguished image of solidity, permanence and timeless luxury, intensified by refectory-like stone tables, stone jars and stone totems.”

 

'Oblix' restaurant London by Claudio Silvestrin, photo: James Morris

‘Oblix’ restaurant London by Claudio Silvestrin, photo: James Morris

The 920 m² of restaurant space is divided into two areas: a 203 m² formal dining room and a 243 m² lounge and bar, united by a long stretching spine where a desk-less reception is located. “This tunnel has, intentionally, a cave-like perspective with a specific soft light installation of pure atmosphere, leading, by contrast, into the restaurant zones bathed in light and with a dramatic view over London.”

 

In a creative reversal, Claudio Silvestrin’s revolutionary idea allows customers to enter the composed dining space through the kitchen, experiencing the colours, sounds and aromas of the cooking space, before being seated.

 

to the Claudio Silvestrin website

 

view more interior architecture on Architonic

The Independent Source for
Products, Materials and Concepts Architonic | architecture and design
Creative materials consultants to the architecture and creative industries. Creative materials consultants to the architecture and creative industries.
Fascinating World of Design for
Modern Kids Kidsmodern - Fascinating World of Design for Modern Kids
Broadcasting Architecture Worldwide Broadcasting Architecture Worldwide
International Architecture News International Architecture News
Online Design Magazine Online Design Magazine