November 2017
M T W T F S S
« Oct    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Share on Facebook

Wed 11.1.

Mills, The Toy Management House by Andrew Maynard Architects

Posted by Walter Phillips on 11.01.2017 - Tagged as:

Mills, The Toy Management House by Andrew Maynard Architects

Photographer: Peter Bennetts Studio

The brief was to design a light-filled home that could hide the mess typically made by a small child, so we devised a floor that was a giant toy box. Mills is an extension to a single-level weatherboard terrace, where only the original facade and front two rooms remain. One of those rooms has been altered to incorporate a study and a bathroom. A large lightwell separates the original structure from the new extension, which has two bedrooms and a bathroom above an open kitchen, living, dining space.

 

We like to give corridors dual functions. The kitchen at Mills occupies the original corridor. Therefore the substantial space the kitchen would have occupied in a standard terrace house has been used as living space. Upstairs the master bedroom wall can slide away entirely, so that the room can increase almost 2 metres in length when open.

Mills, The Toy Management House by Andrew Maynard Architects

Photographer: Peter Bennetts Studio

Mills, The Toy Management House by Andrew Maynard Architects

Photographer: Peter Bennetts Studio

Mills, The Toy Management House by Andrew Maynard Architects

Photographer: Peter Bennetts Studio

Mills, The Toy Management House by Andrew Maynard Architects

Photographer: Peter Bennetts Studio

Mills, The Toy Management House by Andrew Maynard Architects

Photographer: Peter Bennetts Studio

Mills, The Toy Management House by Andrew Maynard Architects

Photographer: Peter Bennetts Studio

Mills, The Toy Management House by Andrew Maynard Architects

Photographer: Peter Bennetts Studio

Mills, The Toy Management House by Andrew Maynard Architects

Photographer: Peter Bennetts Studio

Mills, The Toy Management House by Andrew Maynard Architects

Photographer: Peter Bennetts Studio

 

Read the full article on Architonic