July 2016
M T W T F S S
« Jun    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Posts filed under 'Architecture'

Rosenberry Residence by les architectes FABG (CA)

Fotograf: Steve Montpetit

 

This residence located on a large wooded lot near Sutton in the Eastern Townships region is conceived as a bi-generational family cottage for a financier now based in Asia and his parents still living in Montreal sharing it for family holidays in summer and winter. (text by les architectes FABG)

 

read this article in full on Architonic

Soho Farmhouse by Michaelis Boyd Associates (GB)

Photographer: © Soho Farmhouse

 

Soho House & Co’s in-house design team collaborated with London-based architecture practice Michaelis Boyd on the development of Soho Farmhouse, the new countryside retreat set across 100 acres of rolling countryside in Great Tew, a village in the Oxfordshire countryside. Soho Farmhouse includes 40 individually-designed cabins assembled around original farm buildings, complemented by the addition of contemporary new buildings. (text by MICHAELIS BOYD ASSOCIATES)

 

 

read this article in full on Architonic

Sat 9.7.

Splice House: Renovation by Stukel Stone (AU)

Posted by Walter Phillips on 09.07.2016 - Tagged as: ,

Splice House: Renovation by Stukel Stone (AU)

Photographer: Katherine Lu

 

The genesis of this project was a Dutch couple falling in love with Australia and wanting to make a home in the Sydney suburb of Wollstonecraft. The brief was distilled to the desire for spaces that were at once both tropical and austere, a wonderful contradiction which lead to a unique renovation of a typical semi-detached Federation dwelling. The project was ambitions in its aspirations, and Stukel Stone were the second architects to make an attempt for the owners. (text by Stukel Stone)

 

 

read this article in full on Architonic

Stable in West Flanders by Studio Farris Architects (BE)

Fotograf: Koen Van Damme

 

Studio Farris Architects transformed a small barn into an office with meeting room, library, office desks and a resting/reading area. The original façade was restored and new openings were created in a functional way. A new “box” was designed and inserted into the original volume, and consists of a new shell that accentuates the pure form. This box-in-box system allows to improve energy efficiency and avoid any chemical reactions with sulphates in the ground and walls of the original farm. (text by Studio Farris Architects)

 

 

read this article in full on Architonic

Stavros Niarchos Foundation Cultural Centre by Renzo Piano Building Workshop (GR)

Photographer: © Michel Denancé

 

The Stavros Niarchos Cultural Centre is located in Kallithea, 4 km south of central Athens. An important cultural and educational project, the site will comprise the National Library of Greece and the Greek National Opera in a 170,000 sq m landscaped park. Currently a parking lot left over from the 2004 Olympic Games, once the site of a racetrack, the project restore the site’s lost connections with the city and the sea. (text by Renzo Piano Building Workshop)

 

 

read this article in full on Architonic

The Park by !melk (US)

Posted by Walter Phillips on 08.07.2016 - Tagged as: ,

The Park by !melk - Architecture

Photographer: Hanns Joosten

 

An unprecedented and unique urban infill project in Las Vegas has just been completed. The notorious Las Vegas Strip, today, is the most visited tourist destination in the world. The Strip recently received its first-ever park, a spectacular public space designed by !melk, that is destined to become the most trafficked park in the world. What makes this project remarkable is the fact that private corporations, the owners of the properties along Las Vegas Boulevard, recently came to realize the value of investing in outdoor public space versus traditional (buildings) real estate development. (text by !melk)

 

read this article in full on Architonic

Town Hall by V + bureau vers plus de bien-être

Town Hall by V + bureau vers plus de bien-être; Photo © 354 Photographers (Maxime Delvaux)

The extension is built next to the old Town Hall on a lot with a generous view on the scenic Sambre valley. The ambitions were to amplify the public usage of the site and to preserve the ring of linden trees at its limits. Rather than to simply lay on the land, the building hovers thanks to an impressive cantilever structure – only the cafeteria is in contact with the ground and can therefore be used for events taking place in the park. (text by V + bureau vers plus de bien-être)

 

read this article in full on Architonic

Thu 30.6.

Pythagoras Museum by OBR Open Building Research (IT)

Posted by Walter Phillips on 30.06.2016 - Tagged as: ,

Pythagoras Museum by OBR Open Building Research, photo: Mariela Apollonio

Pythagoras Museum by OBR Open Building Research, photo: Mariela Apollonio

The project for Pythagoras Museum and Gardens is the result of the international design competition held by Crotone Council with funding from the European Community in its role of encouraging development of urban community projects. (text by OBR Open Building Research)

 

read this article in full on Architonic