Share on Facebook

Tue 17.5.

Bisazza Headquarters by Studio Carlo Dal Bianco (IT)

Posted by Malgorzata Stankiewicz on 17.05.2011 - Tagged as: , , ,

Bisazza Headquarters by Studio Carlo Dal Bianco; photo by ©Bisazza Archive / Alberto Ferrero

The Vicenza-based practice of architect and designer Carlo Dal Bianco has realised the lavish renovation of the Bisazza Headquarters located in the north-eastern Italian city of Alte near Vicenza. The entire project took nearly a decade to complete and the new mosaic-cladded premises draw inspiration from a spectrum of disciplines and historical movements including the architecture of Ancient Egypt, art by the Ukiyo-e master Hokusai or Neo-Classical works of Karl Friedrich Schinkel.

Bisazza Headquarters by Studio Carlo Dal Bianco; photo by ©Bisazza Archive / Ottavio Tomasini

The building, which was previously used for mosaic production, was completed in 2010 and now comprises several exhibition halls, a library and a gallery as well as a number of colour-themed meeting rooms including the ‘Black Room’ which features an Antonio Canova-inspired mosaic or the monochromatic ‘Blue Room’.

Bisazza Headquarters by Studio Carlo Dal Bianco; photo by ©Bisazza Archive / Ottavio Tomasini

Bisazza Headquarters by Studio Carlo Dal Bianco; photo by ©Bisazza Archive / Ottavio Tomasini

Bisazza Headquarters by Studio Carlo Dal Bianco; photo by ©Bisazza Archive / Ottavio Tomasini

to Studio Carlo Dal Bianco profile on Architonic

 

to the Bisazza Headquarters project on Architonic

 

to the Bisazza collections on Architonic