Share on Facebook

Fri 17.8.

Amphidromous Rectangle by Jun Murata (JP)

Posted by Susanne Fritz on 17.08.2012 - Tagged as: , ,

Amphidromous Rectangle : CSM 402 Renovation by Jun Murata

The renovation of an apartment for Taiwanese business men is situated near Osaka City’s transportation nucleus.

The living and working areas consist of a semi-open kitchen that connects with a living/dining area, a traditional tatami room and a hallway, a guest space and a central room with a walk-in closet.

 

The northern wall which extends to the west from the east is materialized with reflective foil. It works as the screen which creates various light atmosperes and makes scenes appear vaguely.

 

Privacy is achieved with sliding doors while flexibility is optimized with various lighting design. The lights create different moods such as different as a business meeting room or an art exhibition.

 

Slits were cut into the doors to allow natural light to illuminate all corners of the home during the day.

 

Location : Amagasaki, Hyogo, Japan

 

Completion : 2012

 

Function : Accomodation, Guest House, Office

 

Total Floor Area : 51 sqm

 

Design : March – April 2012

 

Construction : May – June 2012

 

 

 

jam-arc.com

 

 

© Jun Murata / JAM

© Jun Murata / JAM

© Jun Murata / JAM

© Jun Murata / JAM

© Jun Murata / JAM

© Jun Murata / JAM

© Jun Murata / JAM

© Jun Murata / JAM

© Jun Murata / JAM

© Jun Murata / JAM

© Jun Murata / JAM